mytutor_mobile
skyscraper
Mengapa MyTutor wujud?
Pendidikan adalah pelaburan yang paling penting buat rakyat dan masa depan mereka. Dalam hal ini, pendidikan membuka pintu kepada peluang pekerjaan, sumber dan kemahiran yang diperlukan oleh sesiapa sahaja untuk mengembangkan potensi diri. MyTutor ialah sebuah syarikat Sendirian Berhad yang membina potensi portfolio dalam sektor pembelajaran dengan menekankan persekitaran ICT yang mantap. Dibina atas rangka kerja data IR4.0, segala-galanya diautomasikan dan dikemas kini secara berterusan dalam sektor pendidikan bagi melahirkan modal insan masa kini.
Berkecimpung dalam dunia teknologi dan pendidikan adalah prasyarat untuk melabur pada masa hadapan. Ia mengenai penyampaian pengetahuan, menghubungkan ekosistem dan memupuk kerjasama antara pendidik, pelajar, ibu bapa dan pentadbir pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. Hal ini penting dalam menjadikan manusia, masyarakat dan negara lebih berdaya saing. Dengan teknologi canggih dan kerjasama yang kukuh bersama rakan-rakan kongsi, MyTutor sentiasa melakukan anjakan paradigma mengenai cara pembelajaran, interaksi dan pengajaran mengikut perkembangan semasa. Teknologi memperkasa dan memperkayakan kehidupan orang ramai, melalui produk, penyelesaian dan program yang merangkumi inovasi dan nilai bersama.
“.. Terdapat banyak cabaran dalam perjalanan kita. Pertumbuhan tidak berlaku secara tidak sengaja; ia tercetus dengan hasil kerja keras. Walaupun kita menjalankan tugas kita dengan baik, jika kita tidak bersedia dengan perubahan apabila ia berlaku, ia sebenarnya boleh memudaratkan kita dalam jangka masa panjang.
Hafiz Kamaruddin, Pengasas
DNA korporat kami menggariskan visi, misi, nilai, budaya dan pendekatan yang memacu ke arah pembelajaran yang bermakna bermula di sini sebagai sebuah perjalanan menuju kecemerlangan. Kami didorong oleh semangat untuk mengisi jurang dalam sistem pendidikan di seluruh dunia.
Kami mempunyai budaya organisasi yang hebat, di mana kami bekerjasama dan menyokong satu sama lain. Kakitangan kami memiliki semangat yang utuh dan unik dalam membawa misi dan visi kami untuk berkembang dalam dunia pendidikan. Kami juga mempunyai beberapa kumpulan rangkaian sokongan pekerja yang membolehkan anda terlibat dalam meraikan kepelbagaian elemen dalam diri.
Pendekatan MyTutor Life melalui gabungan tenaga kerja lebih daripada 5,000 kakitangan dari rumah, pengendali tuisyen kepada tutor bebas, kami bekerjasama untuk memastikan kualiti pembelajaran di Malaysia berkembang ke peringkat global. Kerja yang kami lakukan adalah menarik dan unik. Kami menyediakan industri pendidikan buat orang ramai dengan pembelajaran pakar, penyelidikan teknologi, nasihat dan analisis. Tidak mengejutkan, kerja yang kami lakukan adalah kompleks dan selalunya kritikal dari segi operasi, namun dengan potensi diri, kami yakin kami berupaya untuk menyelamatkan belia melalui pembelajaran.
Kemajuan teknologi, masyarakat dan ekonomi akan berkembang. Oleh itu, kita perlu melengkapkan anak-anak kita dengan minda dan laluan yang betul yang membolehkan mereka memberi tumpuan kepada kemahiran dan strategi pembelajaran. Keupayaan untuk kekal ingin tahu dan berfikiran terbuka akan membolehkan anak-anak kita menyesuaikan diri dalam sebarang perubahan di seluruh dunia.
skyscraper
Visi Kami
MyTutor adalah ringkas, tetapi impaknya hebat. MyTutor ditubuhkan bertujuan untuk memupuk kekuatan potensi manusia demi masa depan yang lebih baik. Kami menyediakan pembelajaran untuk semua seperti moto kami "Pembelajaran Bermakna Bermula Di Sini" yang membantu untuk memelihara dan melindungi negara kita melalui aspek pendidikan dalam mengembangkan bakat dan kemakmuran dalam kehidupan.
Misi Kami
MyTutor memberi tumpuan untuk membina dunia yang memiliki gabungan Minda, Rohani, Intelek dan Kreatif yang diperkasakan dengan menyampaikan pendekatan pendidikan yang inovatif, penggunaan teknologi dan memajukan dasar yang sejajar. MyTutor menghidupkan dan membangunkan kebolehan masyarakat dan pendidik untuk membina dan mengekalkan ekosistem pembelajaran aktif yang membolehkan setiap pelajar berkembang maju.
Nilai Kami
Di MyTutor kami menghargai inovasi, kerjasama dan impak dalam sebarang bentuk inisiatif. Kata-kata ini bukan sahaja menggambarkan cara kami bekerja, tetapi juga masyarakat dan budaya kita. Piawaian tingkah laku ini dipupuk dalam organisasi kami dan dicerminkan dengan kerja hebat yang kami lakukan.
Mekanisme Kami
Era pendidikan ke-21 menuntut masa depan pembelajaran yang saksama, berpusatkan pelajar, fleksibel dan berdaya tahan. Ia perlu melengkapi sistem pendidikan kita. Bersama rakan kongsi berprestij kami, kami mencipta masa depan pembelajaran.
Rakan Kongsi
Terbitan
Perjalanan Kami

2012

Sebagai graduan dalam bidang Sains Nuklear dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), perjalanan pendidikan kami telah menjadi satu titik perubahan yang menarik. Kami telah menceburi dunia tutoring dan menemui minat kami.

2013

Kami mendalami bidang tutoring sambil membina pasukan tutor yang dinamik di Kuala Lumpur dan Selangor.

2016

Kami menyedari bahawa operasi kami memerlukan penyelarasan. Hal ini mendorong kami untuk mencipta sistem yang cekap untuk pengurusan pangkalan data yang komprehensif.

2019

Dengan penciptaan sistem yang teratur, kami melihat pasukan kami berkembang daripada 100 kepada 500 tutor, dan akhirnya mencecah sehingga ribuan tenaga pengajar di MyTutor.

2020

Perkhidmatan kami berkembang ke seluruh Malaysia, menjadikan kami sebagai agensi tuisyen yang bereputasi. Dalam pangkalan data tutor kami, kami dengan bangganya telah merekodkan suatu jumlah yang besar dengan 15,000 tutor!

2022

Melalui kerjasama dengan universiti, matlamat kami adalah untuk meningkatkan kebolehpasaran siswazah sambil mengembangkan kumpulan tutor kami yang boleh memberikan inspirasi dan motivasi kepada pelajar.

2023

MyTutor, platform padanan tutor terkemuka, telah diiktiraf sebagai platform ekonomi gig dalam industri pendidikan. Kami berbesar hati untuk mengumumkan perkongsian strategik kami dengan PERKESO & MyFutureJobs, dengan tumpuan khusus pada inisiatif "Siri Jelajah Gig" di seluruh Malaysia.

Pengasas Kami

Hafiz Kamaruddin

Pengasas / Pengarah

Sebagai pelopor di MyTutor, saya bukan sekadar mempercayai, tetapi merentasi batas untuk menyumbang sepenuhnya dalam bidang yang saya minati, yakni pendidikan.

Seperti rakan kongsi saya, kepercayaan kami bukan dalam perniagaan pendidikan tetapi kami percaya bahawa pelajaran berkualiti dan praktikal mampu memberikan pengetahuan yang bermakna untuk semua. Dengan kata mudah, kami di MyTutor adalah sebagai medium peralihan dalam dunia pendidikan. Oleh itu, adalah satu kemestian bagi kami untuk meneroka inisiatif yang terbaik, sistem dan setiap perkara yang menyumbang kepada ekonomi serta menghasilkan imbuhan yang terbaik demi warisan negara.

Seperti yang lain, perjalanan saya bermula dari bawah sebagai seorang tutor yang mengajar di kawasan berhampiran dengan saya yang memerlukan perkhidmatan tutoring pada ketika itu. Dari situ, kami mula berkembang secara progresif daripada sebuah Perusahaan kecil sehingga hari ini sebagai sebuah syarikat Sendirian Berhad yang menjadi antara produk dan perkhidmatan yang terkemuka dalam kalangan isi rumah Malaysia terutamanya di kawasan tengah Semenanjung Malaysia.

Dengan memulakan perniagaan dari rumah kami, sehingga kini kami berkembang merangkumi dua puluh lima (25) kakitangan yang pintar, berteknologi dan berdedikasi. Saya percaya bahawa elemen yang paling penting dalam perniagaan bukanlah wang tetapi pengurusan bakat. Selama hampir dua (2) dekad, saya telah membentuk lebih daripada tujuh puluh (70) rakan sekutu untuk menjadi usahawan yang bergerak bersama dalam merealisasikan matlamat kami untuk mencipta pembelajaran bermakna bermula di sini buat masyarakat.

Zulaikha Jeffry

Pengasas / Pengarah

Menyifatkan diri saya sebagai fashionista pendidikan. Namun, semangat saya tidak melebihi kepada bidang akademik semata-mata tetapi lebih ke arah pembelajaran yang bermakna. Ia juga menjadi faktor utama saya tidak mengejar kerjaya berkaitan dengan pengkhususan saya dalam bidang Sains Nuklear dari Universiti Kebangsaan Malaysia hampir dua (2) dekad yang lalu.

Saya mula mengejar impian saya dalam pendidikan bermula dari bawah bermula sebagai tutor sepenuh masa. Kemudian mula mengasaskan perusahaan yang memberi tumpuan kepada penyediaan tuisyen kepada masyarakat sekitar bersama pengasas lain. Di sana kami mula berkembang sebagai sebuah perusahaan dengan operasi manual dan sistematik sehingga kini sebagai syarikat Sendirian Berhad yang bukan sahaja ditubuhkan bertujuan untuk menyediakan platform pembelajaran bersepadu untuk tutor, ibu bapa dan pelajar tetapi buat semua peringkat masyarakat termasuk warga asing yang berdedikasi kepada Malaysia dan sistem negara.

Di MyTutor, saya belajar cara untuk merancang, mengatur, melaksanakan dan mengurus segala-galanya di bawah tanggungjawab saya bahagian demi bahagian, dari satu fasa kepada fasa yang lain dan dari situasi remeh hingga kritikal. Saya masih percaya bahawa saya merupakan seorang pemula yang bukan sahaja menggalas tugas hakiki saya tetapi juga berperanan dalam memberikan sumbangan dalam menambah baik sistem pendidikan untuk Malaysia ke arah yang lebih baik.

Farhan Jamil

Pengasas Bersama / CTO

Saya akui bahawa saya seorang pakar teknologi yang meninggalkan kolej sebanyak dua kali kerana tidak dapat mencari silibus yang terbaik kerana minat saya yang mendalam terhadap dunia teknologi maklumat. Namun isu yang sama masih menghantui saya kerana saya ingin menyediakan dunia dengan sistem automasi terbaik yang mudah, cekap dan berkesan termasuk untuk pengguna kali pertama tanpa kemahiran pengetahuan teknologi.

Kebanyakan orang yang mengenali saya menggambarkan saya sebagai Bill Gates dari MyTutor. Tidak dinafikan, pengiktirafan itu adalah sesuatu yang mendorong saya untuk menjadi lebih baik dari hari ke hari. Saya percaya bahawa pemahaman saya untuk menerangkan rangka kerja teknologi teknikal dan kompleks kepada kaedah dalam penjelasan orang awam yang mudah ialah cara terbaik untuk menggambarkan betapa saya sangat berminat dengan IR4.0. Visi kami untuk menjadi seorang pemain data besar bermula dengan perkhidmatan tuisyen.

Sebagai CTO MyTutor yang menekankan segala-galanya dengan kemajuan IR4.0 dan aplikasi masa hadapan pengetahuan saintifik kepada matlamat praktikal kehidupan manusia, saya perlu bertanggungjawab bukan sahaja membina tetapi melaksanakan penyelesaian terbaik yang dapat disuaikan dengan perubahan dan manipulasi persekitaran manusia. Saya yakin dan percaya dengan prinsip saya sehingga kini, jika kita menggunakan cara dan teknologi yang betul untuk masa hadapan, ia akan melahirkan masyarakat yang bijak dan sebaliknya.

Di sini, saya memilih untuk mengembangkan potensi MyTutor di bawah pengawasan saya kerana saya perlu menonjolkan konsep dan pembangunan teknologi yang memudahkan semua; pengasas yang mengimpikan peningkatan kualiti hidup.