Profile Picture

Nurul Khafzan *******

(Bersemuka & Dalam Talian)

Sarjana Muda - Degree In Human Sciences

Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (Gombak) (Telah Bergraduasi)

Gombak, WP Kuala Lumpur

Jika berminat dengan tutor ini WhatsApp kami

WhatsApp Kami
Tentang Saya
Saya sedang melanjutkan pelajaran Sarjana (Master in Political Science) di IIUM Gombak. Sekarang adalah Tahun 2 saya dan saya ingin menggunakan masa yang ada untuk mengajar dan berbakti kepada generasi muda. Saya berkemahiran dalam komunikasi antara dua hala dan saya yakin saya dapat sampaikan satu pembelajaran dengan mudah dan senang untuk difahami. Saya merupakan anak sulung yang sentiasa diperlukan pertolongan saya untuk mengajar adik-adik saya, jadi mengajar anak-anak muda memang sudah menjadi semangat saya sejak dari dulu lagi. Kemudian, di alam universiti, saya menggunakan pengalaman mengajar adik saya dengan mengajar anak-anak orang asli dan asnaf pula. Pengalaman yang sangat berharga boleh saya katakan walaupun cabarannya sangat kuat.
Teknik Pengajaran
Dalam pembelajaran, saya lebih tertarik untuk mengaplikasikan teknik perbincangan dan teknik soal jawab. Ini kerana teknik-teknik ini dapat menguatkan lagi uhkhuwah serta pemahaman anak-anak dalam satu subjek. Tetapi ikut juga pada penyertaan anak-anak dalam kelas. Jika mereka tidak berminat, maka saya perlu menukar teknik seperti teknik drama atau penceritaan yang boleh menarik minat pelajar di dalam kelas.
Penilaian & Maklumbalas

Aida : Sains

Alhamdulillah tutor Nurul sangat bagus, punctual, good tutoring style, anak pun senang faham, happy nk belajar and always looking forward for next class. Keep up Nurul!

Aida : Sains

Alhamdulillah saya sangat berpuas hati dgn tutor Nurul Khafzan..anak pun suka dan selesa dgn beliau. Mudah mesra dan penerangan yg baik. Anak lebih faham. Highly recommended.

Subjek
Subjek Tahap
Prasekolah - 3M Tadika
Bahasa Melayu Darjah 1, Darjah 6
Bahasa Inggeris Darjah 1, Tingkatan 3
Matematik Darjah 1, Darjah 6
Sains Darjah 1, Tingkatan 3
P. Islam Darjah 1
Jawi Darjah 1
Matematik - DLP Bahasa Inggeris Darjah 1
Sejarah Darjah 6, Tingkatan 3