mytutor mytutor

Daftar

Pengesahan

Sokongan & Bimbingan

Mula Mengajar

Siapa Kami
Di MyTutor.my, kami dipacu oleh kepercayaan bahawa pembangunan akademik, sahsiah dan kemahiran diri yang cemerlang perlu dipupuk dalam kalangan generasi muda hari ini. Kami prihatin dalam menghubungkan ibu bapa dan pelajar dengan tutor di seluruh Malaysia agar dapat memenuhi keperluan pelajar yakni dalam bidang akademik serta kemahiran.

Mengapa Menjadi Tutor bersama Kami?

Jadual Fleksibel

Mengajar pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja mengikut kesesuaian anda. Anda menentukan karier anda sendiri.

Pendapatan yang Memenuhi Nilai Anda

Pendapatan yang Memenuhi Nilai Anda

Paparan Pengguna yang interaktif

Platform kami direka untuk memenuhi keperluan dalam menghubungkan tutor dengan ibu bapa dan pelajar.

Sokongan Berterusan

Kami menyediakan bimbingan tutoring serta sokongan daripada pasukan MyTutor secara berterusan buat anda.

Komuniti Yang Dinamik

Sertai komuniti pendidik kami yang berdedikasi dalam pembelajaran seperti anda.

img

Siapa yang Kami Cari?

Pakar Yang Layak

Sama ada anda adalah guru berlesen, jurulatih, profesional atau pelajar universiti yang cemerlang, anda dialu-alukan di sini!.

Pendidik Yang Bersemangat

Tutor dan jurulatih yang berwibawa untuk berkongsi kepakaran dan kemahiran dalam subjek pengajaran mereka.

Mentor Yang Memahami

Tutor yang hebat berupaya membentuk kefahaman penuntut dalam topik yang kompleks. Sabar dan memahami adalah kunci di sini.

Bagaimana Platform Ini Berfungsi?

Daftar

Kelayakan akademik atau professional selaras dengan pilihan subjek atau kemahiran anda adalah input terpenting. Lengkapkan borang pendaftaran dengan profil menarik anda.

Pengesahan

Permohonan anda akan dikaji semula dan kelayakan anda akan disahkan. Proses ini biasanya mengambil masa sehingga 5 hari bekerja.

Sokongan & Bimbingan

Dapatkan akses yang luas mencakupi modul penerangan, nasihat pakar dan khidmat pengurusan sebagai panduan anda dalam dunia tutoring.

Mula Mengajar

Setelah diluluskan, profil anda akan terpapar dalam platform dan pelanggan boleh memilih anda sebagai tenaga pengajar atau anda boleh memulakan rundingan dengan klien bagi sesi kelas yang anda pilih mengikut kesesuaian anda dan sesi kelas dimulakan.

"Mengajar di MyTutor.my telah memberikan saya pengalaman yang tidak ternilai. Platform ini menawarkan fleksibiliti yang hebat dan pendapatan yang lumayan. Tetapi yang paling penting adalah kegembiraan melihat pelajar saya mencapai kecemerlangan. Saya sangat mengesyorkan MyTutor.my kepada semua tutor yang bersemangat."

Pic

Diana Izzudin

Tutor Bahasa Melayu, MyTutor

Soalan Lazim

Merujuk kepada Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (PDPA) Akta 709 Malaysia, pihak syarikat perlu mengumpul data dan maklumat peribadi ibu bapa dan tutor (PDPA) sebagai bahan yang mengikat (bind) dan juga sebagai langkah keselamatan. Semua maklumat peribadi yang diberikan akan dirahsiakan dan hanya diguna pakai oleh pihak syarikat serta tidak akan didedahkan kepada mana-mana pihak berkepentingan. Rujuk maklumat penuh PDPA. (https://www.malaysia.gov.my/portal/content/654) Kesimpulannya, salinan kad pengenalan disimpan atas suruhan kerajaan.

Tutor boleh menetapkan kadar yuran di profil masing-masing. Kadar yuran minimum bermula daripada 1 Mei 2023 adalah RM40 per jam dan tiada had maksimum. Kadar yuran akan mempengaruhi penerimaan ibu bapa terhadap tutor. Tutor boleh merujuk jadual cadangan kadar yuran. (Klik sini untuk melihat jadual cadangan kadar yuran) Kesimpulannya, ikut kesesuaian pihak anda namun yuran minimum adalah RM40.00/sejam.

Tutor boleh memilih kelas sama ada secara dalam talian mahupun bersemuka. Jika tutor ingin memohon kelas yang tersedia, tutor boleh memeriksa jenis kelas yang ditetapkan oleh ibu bapa.

Kelas boleh berlangsung pada hari minggu dan hari bekerja bergantung kepada permintaan ibu bapa. Tutor juga boleh memberikan cadangan masa serta hari ketika proses rundingan di dalam sistem.

Ibu bapa boleh melakukan rundingan semula tarikh kelas pertama atau terus menamatkan kelas tersebut serta memberikan penilaian dan maklum balas. Penilaian dan maklum balas ini akan dipaparkan di profil tutor.

Bersedia Menjadi Tutor MyTutor?

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi khidmat pelanggan kami di [email protected] atau +6016 664 9041 (WhatsApp)

Jadual Seminar Tutor

Code of Conduct & Ethics

Fostering professional behaviour and ethical teaching practices at MyTutor.my.

31 Mei 2023, 10.00 AM

Zoom Online

Akses MyTutor melalui aplikasi EduX Super App. Muat Turun Sekarang!

Akses MyTutor melalui aplikasi EduX Super App. Muat Turun Sekarang!

© 2023 MyTutor Academy Sdn Bhd. Made with ❤️ from Malaysia